Mijn naam is SHILE. Ik ben 12 jaar.

Ik woonde in de township Umlazi, vlakbij Durban. Samen met mijn 2 broertjes woonde ik bij mijn oma.  Mijn vader, moeder, zijn allebei overleden door aids en daarna zorgde granny (oma) voor ons. Maar granny was al oud en kon niet meer werken om geld te verdienen om voor ons te zorgen. Samen met mijn 2 broertjes ging ik bedelen langs de weg en soms kregen we wat geld om eten te kopen.  We konden niet naar school want er was geen geld om schoolspullen en een schooluniform te kopen.

Wij hadden altijd honger. En ik wilde zo graag naar school !!

Het was een heel nare tijd, geen geld, geen eten, niet naar school………

Op een dag besloot ik om op zoek te gaan naar werk in de stad. Misschien zou ik dan geld kunnen verdienen om voor mijn broertjes en voor granny te zorgen.

Ik ben weggelopen, naar de grote stad Durban

Maar in de stad kon ik geen werk vinden, overal waar ik kwam werd ik uitgescholden en weggejaagd. Ik sliep op het strand en vond soms wat eten op straat . Ik was in die tijd erg bang want het was nergens veilig. Het was vreselijk !

Totdat iemand van Umthombo mij vond op het strand. Bij Umthombo kon ik eten en slapen en ze leerden me surfen en er was een klein schooltje waar ik heel goed leerde lezen en schrijven. De mensen van Umthombo gingen ook met mij praten over mijn toekomst en over granny en mijn 2 broertjes. Samen bedachten we een oplossing. Ik wilde zo graag weer naar school, want ik wil later dokter worden. De mensen van Umthombo vonden een kindertehuis waar ik samen met mijn broertjes kon wonen. En ook voor granny is hulp gezocht.

Nu ben ik 17 jaar en volgend jaar ga ik naar de universiteit om te studeren. Ik ben zo blij en trots dat ik dit bereikt heb, dank zij Umthombo. Ook met mijn 2 broertjes gaat het heel goed.

 

UMTHOMBO  en STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO

Dank je wel !